minge fotbaljpgUnul dintre cele mai productive centre de copii și juniori din fotbalul românesc își dă ultima suflare, micuții hotărându-se să părăsească gruparea la care au crescut, scriu jurnalistii de la Evz.ro  Potrivit acestora, aproape o sută de copii de la Sportul Studenţesc şi-au depus luna trecută memorii pentru a deveni jucători liberi. Cei care au demarat acţiunea au fost, fireşte, părinţii lor, cei care îi susţin pe micuți de când aceştia s-au apucat de fotbal.

Două dintre grupele clubului Sportul Studențesc (copii născuți în 2000 și 2001) au cucerit anul acesta laurii de campioni ai României, amănunt care n-a avut darul să-i schimbe optica patronului Vasile Șiman, cel care a dus în sapă de lemn una dintre cele mai vechi şi mai frumoase echipe din fotbalul românesc.  Cei care au avut curajul să „rupă pisica în două” au fost părinţii, care s-au săturat de condiţiile proaste în care îşi desfăşoară activitatea copiii lor şi de promisiunile fără acoperire ale lui Vasile Șiman.

„Am ajuns la capătul răbdării. De patru ani, aceşti copii reprezintă Sportul Studenţesc, iar clubul nu îi ajută cu nimic. N-au primit o sticlă de apă, un tricou, nimic. De cantonamente ce să mai spunem? Tot noi le-am plătit, indiferent unde s-au desfăşurat acestea. Iar antrenorii n-au mai primit salariile de mai bine de doi ani”, povesteşte un părinte, care însă nu vrea să-şi dezvăluie identitatea. „Nu e vorba de frică. Ne gândim însă la copii. Să se termine totul şi atunci nu vom mai avea astfel de probleme”, explică acesta.

În disputa cu micuții, Vasile Șiman a mai obținut de la AMFB (Asociația Municipală de Fotbal București) o păsuire de câteva zile, însă nimeni nu mai e, se pare, dispus să-i acorde vreo circumstanţă atenuantă.  „A depus o hârtie prin care încearcă să dovedească faptul că le-a pus la dispoziție copiilor, la Buftea, un teren de antrenament și joc. E o vrăjeală”, explică un alt părinte.

Cluburile Concordia Chiajna, Dinamo, dar și altele, unele chiar din provincie, s-au interesat de juniorii de la Sportul Studențesc, pe care îi așteaptă cu brațele deschise. Porțile bazei sportive din Regie, proprietate a Facultății de Arhitectură din București, au fost ferecate. Litigiul dintre Facultate și clubul lui Vasile Șiman, care n-a plătit de ani buni utilitățile și nu a respectat contractul, e departe de a fi încheiat.