noriUn copil în vârstă de cinci ani din comuna ieşeană Bălţaţi, internat săptămâna trecută în stare critică după ce a fost lovit violent cu pumnii şi picioarele de către concubinul mamei sale a murit, luni dimineaţă, la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, informeaza Mediafax.

Medicul Lucian Cernahovschi, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, a declarat, luni, că băiatul din localitatea ieşeană Bălţaţi a murit, şansele de supravieţuire fiind considerate minime încă din momentul internării copilului.

“Băiatul era în hemoragie cerebrală, a fost ţinut în viaţă doar de aparate. Corpul copilului a fost transportat la IML Iaşi, unde se vor stabili şi cauzele exacte ale decesului”, a afirmat medicul Lucian Cernahovschi.

Copilul a fost internat în urmă cu o săptămână la Spitalul “Sfânta Maria” din Iaşi, în stare critică, cu hemoragie cerebrală şi având numeroase urme de lovituri de corp.

Băiatul a fost lovit violent de către concubinul mamei sale, acesta fiind arestat vineri, pentru 29 de zile, fiind acuzat de tentativă de omor. Bărbatul, Ionel Totoi, fusese reţinut de procurorii ieşeni joi, după ce medicii de la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi au stabilit că a avut discernământ în momentul în care l-a agresat pe copil.

Anchetatorii spun că băiatul de cinci ani a fost dus într-o magazie de către bărbat, unde a fost lovit violent cu pumnii şi picioarele. Minorul a fost găsit în stare de inconştienţă chiar de către mama sa.

Mama copilului este la rândul ei cercetată, pentru favorizarea infractorului. Femeia spune că minorul s-a lovit singur şi că Ionel Totoi nu l-a lovit, ci, dimpotrivă, se purta frumos cu el.  “Nu s-a întâmplat nimic, dintr-o dată copilului i s-a făcut rău. De multe ori îi aduce dulciuri, cum să-l bată?”, spunea femeia, care în prezent este internată la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Celălalt copil al femeii, în vârstă de şase ani, a fost dat în plasament, decizia fiind luată de către Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi.