fetita cazuta de pe olitaBianca Ripan din Suceava este una dintre mămicile care a ţinut să îşi expună public păţania cu fetiţa ei, după ce a văzut cazul unui băieţel care a fost abuzat în aceeaşi Creşă Nr. 1 din Suceava, scrie Evz.ro

Ea a postat o poză cu micuţa ei, luată cu vânătăi mari pe faţă de la creşă. „M-am simţit foarte vinovată când am văzut cazul acestui copil, pentru că nu am făcut nimic atunci. Nu-mi doream decât să nu se lase cu urmări (lovitura fiind la cap…), să mă asigur că este bine. Am cedat la rugăminţi şi promisiuni din partea lor, cum că acea femeie nu va mai avea niciodată în grijă copii…şi regret enorm!”, scrie mama în mesajul postat public.

Însă, în urma incidentului similar petrecut în creşă, şi-a schimbat părerea şi a decis să facă inclusiv reclamaţie la poliţie.  Ea susţine că ar mai fi şi alte cazuri asemnătoare, însă părinţii aleg să tacă pentru că creşa în cauză este singura care funcţionează pe timp de vară. „Dar oare….merită copiii noştri aşa ceva? Împreună, încă mai putem face ceva!”, este îndemnul Biancăi.

Experţii în protecţia copilului recomandă ca orice incident de acest tip să fie reclamat. „Mutaţi copilul şi depuneţi plângeri! Altfel, persoana în cauză va proceda la fel şi cu alt copil”, afirmă Cătălina Florea, director executiv la Asociaţia Telefonul Copilului.

Creşa Nr. 1 din Suceava a fost vizitată de poliţişti, după sesizarea făcută de Cecilia Parascanu, al cărei băieţel de trei ani a venit acasă cu părul smuls de asistenta medicală a instituţiei. „Poliţia e aici şi anchetează. Pot să vă spun că angajata nu va mai rămâne în unitate”, ne-a declarat directoarea creşei, Daniela Câmpan. Mama susţine că băieţelul a fost agresat şi în alte dăţi, în aceeaşi unitate de învăţământ.