bebe somnClădirea noii maternităţi din Drobeta Turnu Severin, a cărei construcţie a început în urmă cu 23 de ani, a fost recepţionată, joi, în prezenţa preşedintelui CNAS, Cristian Buşoi, şi a autorităţilor judeţene, însă unitatea nu are aparatură, pentru aceasta fiind necesare circa 2,5 milioane de euro, informeaza Mediafax.

Prezent la tăierea panglicii Blocului Materno-Infantil din Drobeta Turnu Severin, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a apreciat că investiţia este una importantă, având în vedere că multe femei din judeţul Mehedinţi aleg în prezent să nască în maternităţi din alte oraşe, întrucât actuala maternitate este o clădire veche şi insalubră.

“E o investiţie importantă, un proiect important pentu judeţul Mehedinţi, pentru Drobeta Turnu Severin, pentru sistemul sanitar. Sunt doar de o lună şi jumătate preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar sunt în zona de sănătate de foarte mulţi ani. Din 2004 am fost în comisia de sănătate a Parlamentului României , apoi din 2007 în comisia de sănătate a Parlamentului European şi ştiu, severinean fiind, cât de mulţi oameni din Drobeta Turnu Severin şi din judeţul Mehedinţi merg şi se tratează în alte oraşe. De-a lungul acestor ani am fost sunat de rude, cunoştinţe să le recomand doctori la Timişoara, la Bucureşti, în orice alt oraş important din România şi sper din tot sufletul ca un număr tot mai mare de mehedinţeni să decidă să-şi trateze copiii aici, să nască aici, să fie urmăriţi în Drobeta Turnu Severin şi să beneficieze de servicii medicale de bună calitate”, a declarat Buşoi.

Blocul Materno-Infantil nu poate fi dat însă în folosinţă întrucît clădirea nu are aparatură, pentru dotarea maternităţii fiind necesară o sumă de aproximativ 2,5 milioane de euro. Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, prezent şi el la inaugurare, a declarat că, cel mai târziu în luna noiembrie, noua maternitate va fi dată în folosinţă.

“La 2,5 milioane de euro se ridică valoarea echipamentelor medicale. Am promis cetăţenilor că la finele lunii octombrie, cel târziu noiembrie, maternitatea va fi dotată, iar la finele lunii noiembrie se va naşte primul copil în noua maternitate”, a susţinut Duicu.