TTabara_Coolturala3aman acum cand timpul parca nu mai are rabdare si maturizarea da coate copilariei iar cei mici par nerabdatori sa o imbratiseze mult prea devreme, Tabara Coolturala BookLand si-a propus sa celebreze aceasta perioada magica si sa sustina dezvoltarea copiilor, oferindu-le o experienţa educativa si recreativa in acelasi timp. Curajosul format (2 saptamani cu agenda plina) a prins! Copiii si parintii au confirmat asta recent, la incheierea editiei pilot.

Abordand un concept inovator, Tabara Coolturala BookLand pune accentul asupra dezvoltarii personale prin implicarea sociala, sanatatea fizica si mentala, departe de calculator / televizor. Activitatile zilnice desfasurate in tabara sustin invatarea prin distractie, in mijlocul naturii, si transpunerea teoriei in practica prin intermediul celor mai complexe jocuri. Dorinta innascuta a copiilor de a explora locuri noi nu a fost data uitarii si programul infotainment a inclus excursii cu autocarul pe o raza de circa 100 km de la complexul Turistic Valahia, asigurand vizitarea celor mai importante obiectve turistice din imprejurimi: Pestera Cascadelor si Cascada Vizuinilor, Muzeul Trovantilor, Manastirea Hurezi, Cascada Lotrisor si zona Dobra din Parcul National Cozia, Pestera Muierii, Lacul Vidra, Transalpina – Ranca, Salina Ocnele Mari, Manastirea Cozia si Hidrocentrala Lotru-Ciunget.

Prima editie a Taberei Coolturale BookLand s-a diferentiat printr-un mix echilibrat de activitati coolturale, cognitive si distractive: workshop-uri, literatura, teatru, muzica, sport, drumetii, treasure hunting, pastrand insa vie emotia taberelor de odinioara. Dincolo de distractia implicata, jocurile creative au reprezentat o tehnica eficienta de a-i invata pe copii disciplina intr-un mod cat se poate de distractiv, iar activitatile zilnice au avut ca scop propria autocunoastere si dezvoltarea personala.

Sub atenta supraveghere a cadrelor specializate, creativitatea copiilor a fost ghidata de artisti plastici, scriitori si actori consacrati, iar activitati precum insusirea tehnicilor de supravietuire, cunoasterea punctelor cardinale, cursurile de echitatie, fotografie si pescuit sportiv, workshop-urile de olarit, sculptura, dactilopictura si creatie bijuterii sunt doar cateva dintre sursele de divertisment care au hranit latura artistica a copiilor. Discutiile pe teme de cultura generala si testele de inteligenta au avut ca rol stimularea increderii in sine a celor mici, iar activitatile in echipa le-au dezvoltat latura sociabila, invatandu-i sa fie mai responsabili si mai intelegatori unii cu ceilalti.

Ajunsa la final, prima editie a Taberei Coolturale Bookland isi inchide portile cu multe amintiri frumoase, experiente de neuitat si cu un bagaj de cunostinte imbogatit. La editia viitoare sunt asteptati cu la fel de multe surprize copii cu varsta cuprinsa intre 8-18 ani pentru a se bucura de vara cu la fel de mult entuziasm si o mare dorinta de a invata lucruri noi.

Mai multe detalii pe www.book-land.ro/tabara