Tragedie in India. 21 de copii au murit dupa ce au mancat la cantina scolii

toxinfectie indiaCel puţin 21 de copii au murit şi alţi 35 sunt trataţi în spital, în estul Indiei, după ce au consumat mâncare contaminată la cantina şcolii, informeaza Adevarul.ro

. Copiii au început să se simtă rău după ce au luat prânzul care li se oferă gratuit la şcoală, format din orez şi linte. Mâncarea era preparată în cantina şcolii, de aceea primele investigaţii arată că otrăvirea a fost cauzată de insecticidele din alimente.

Majoritatea victimelor au sub 10 ani. Sute de oameni au luat cu asalt sediul poliţiei locale, cerând să fie luate măsuri împotriva administraţiei şcolare. Autorităţile au demarat o anchetă şi au declarat că familiile vor primi despăgubiri.

Shyam Rajak , ministrul regional responsabil cu aprovionare cu alimente a anunţat: „Guvernatorul regiunii a ordonat să fie examinat incidentul. Un comitet va fi stabilit pentru anchetă. În acelaşi timp, o echipă de doctori se ocupă cu tratamentul copiilor spitalizaţi. Familiile care şi-au pierdut copiii vor primi o compensaţie de 200.000 de rupii (2.560 euro)“.

Regiunea estică, Bihar, este una din cele mai sărace din India şi iar programul prin care se oferă copiilor o masă gratuită la prânz, este răspândit în 29 de state indiene, fiind unul dintre cele mai mari programe de hrană din lume. Toxiinfecţia alimentară este foarte răspândită în şcolile din India din cauza nivelului scăzut de igienă alimentară, dar şi a calităţii proaste a mâncării.