kate1Ducesa de Cambridge si-a facut sambata ultima apariție publică înainte de nașterea primului copil, participand la ceremonia militară numită “Trooping the Colour“ (Salutul Culorilor), parada organizată de Forţele Armate britanice pentru ziua oficială de naştere a Reginei Elisabeta a II a, organizata in fiecare an la Londra, potrivit Dailymail.co.uk.

Purtand un costum roz pal marca Alexander McQueen și o pălărie asortata, Kate, care este însărcinată în opt luni a călătorit intr-o trasura, impreuna cu ducesa de Cornwall și prințul Harry.

Ducesa de Cambridge, care a fost zâmbitoare pe parcursul ceremoniei, va naşte pe la mijlocul lunii iulie. Copilul, al cărui sex nu a fost dezvăluit, va fi al treilea în linia succesiunii la tronul britanic şi va putea să domnească indiferent dacă va fi băiat sau fată, ca urmare a modificării legislaţiei ce reglementează succesiunea în interiorul Casei Regale britanice.

kate2

Parada cuprinde 1,000 de soldaţi şi 400 de muzicieni militari. La ceremonie participă nu numai soldaţi britanici, ci şi militari invitaţi din ţările care compun Commonwealth-ul. Parada are loc în fiecare an, în a doua sâmbătă din luna iunie. Ea se desfăsoară în legendarul spaţiu numit “Horse Guards Parade” de lângă St James’s Park şi se încheie cu procesiunea pe Mall de trăsuri, cai, fanfară şi trupe spre Palatul Buckingham, unde apoi are loc ieşirea la balconul regal a Reginei şi Familiei Regale, precum şi survolarea avioanelor Forţelor Aeriene Britanice.