Pentru prima dată în ultimii ani, în judeţul Sibiu s-au înregistrat 11 cazuri de persoane intoxicate cu ciuperci otrăvitoare, într-o singură zi, din care patru copii, toţi fiind transportaţi de ambulanţe SMURD la spitalele din municipiile Sibiu şi Mediaş, conform ciupercaInspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Agerpres.

Ultimele cazuri de intoxicaţii cu ciuperci otrăvitoare sunt cele ale unei fetiţe de 5 ani, din localitatea Jina, care a fost adusă de urgenţă, conştientă, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. O altă ambulanţă SMURD a adus la Spitalul Municipal din Mediaş un bărbat de 51 de ani şi o femeie de 52 de ani, din localitatea Aţel, conştienţi, intoxicaţi cu ciuperci.

Tot sâmbătă seara, o fetiţă de 8 ani din localitatea Mălâncrav, a fost transportată de urgenţă de o ambulanţă SMURD la Spitalul Municipal din Mediaş, din cauza ciupercilor otrăvitoare.  Anterior, o femeie de 32 de ani şi un copil de doar un an şi şase luni din localitatea Caşolţ ajunseseră sâmbătă, în stare de somnolenţă, cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu.

Sâmbătă dimineaţa, o familie formată din cinci persoane, din care un copil de doi ani jumătate din localitatea Valea Viilor, a fost internată de urgenţă, iniţial trei dintre persoane fiind în comă, conform ISU Sibiu. În ciuda tratamentului, bunica, în vârstă de 58 de ani, încă este în comă, intubată, la Terapie Intensivă, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Tatăl copilului de la Valea Viilor şi băieţelul de doi ani şi jumătate au ieşit din comă, starea lor fiind stabilă.

Medicii avertizează că, mai ales din cauza ploilor, unele ciuperci au devenit mai periculoase.