Cazurile copiilor care nu au prins un loc la pregătitoare nici după a doua etapă vor fi soluţionate direct de către inspectoratele şcolare în etapa a treia de înscrieri, care a început de la 1 iunie, potrivit adevarul.ro.  Reprezentanţii inspectoratelor şcolare dau asigurări că toate cererile vor fi soluţionate.cutcaster-photo-100593442-Group-of-school-kids

În a treia etapă se înscriu „copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculaţi, din lipsă de locuri sau ai căror părinţi nu au participat la etapele anterioare de înscriere şi solicită, în etapa a treia, înscrierea la şcoala de circumscripţie“, se arată în metodologia pentru înscrierea la clasa pregătitoare.

„Deja avem în studiu aproximativ 100 de cereri depuse de părinţii unor copii români care vin din străinătate sau din provincie din jurul Bucureştiului. Marţi, 11 iunie, avem consiliu de administraţie la inspectorat şi atunci se vor discuta cererile. Momentan avem peste 14.000 de copii înscrişi la clasa pregătitoare în urma încheierii şi celei de-a doua etape (17 mai). Listele nominale au fost afişate la şcoli pe 24 mai“, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Banu a mai precizat că niciun copil nu va rămâne pe dinafară: „Toţi copiii din care vor să urmeze o şcoală în Bucureşti au locuri“.

Cum se face înscrierea în etapa a treia: Cererile-tip de înscriere se completează în prezenţa părinţilor de către un membru al comisiei de înscriere din şcoală, direct în aplicaţia informatică, apoi este tipărită, verificată şi semnată de părinte. La încheierea celei de-a treia etape de înscriere se consideră locuri disponibile şi locurile copiilor din circumscripţia şcolară respectivă care au fost înmatriculaţi la o altă şcoală, în etapa a doua de înscriere, sau care nu s-au înscris în nicio unitate de învăţământ în etapele anterioare.