Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul pentru promulgarea Legii privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, a anuntat Președintia.

Potrivit Administraţiei Prezidenfruitţiale, şeful statului a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 49/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

Camera Deputaţilor a aprobat pe 14 mai acest act normativ, extinzând programul şi la nivelul clasei pregătitoare, proiectul fiind adoptat de Senat pe 30 octombrie 2012.

În punctul de vedere al Guvernului se arată că aceste modificări stimulează competitivitatea producătorilor de mere din România şi aduc sănătate în rândul copiilor.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea OUG a Guvernului numărul 24/2010 privind implementarea programului de încurajarea a consumului de fructe proaspete în şcoli, aprobată cu modificări prin Legea 195/2010, stabilind grupul-ţintă – clasa pregătitoare -, sursele de finanţare, precum şi modul în care autorităţile locale şi instituţiile centrale gestionează fondurile alocate.