IMG1De Ziua Copilului, cei mici au exersat ce inseamna sa fii un stapan responsabil in cadrul evenimentului organizat de Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie (ARPAC), in Herastrau.

Gazda evenimentului a fost Florentina Opris, o mare iubitoare de animale si de copii, care au fost incantati de activitatile propuse: momente de dresaj canin si agility, reprezentatie de dans si teatru, face-painting si ateliere de creatie. Surprizele pentru micuti si stapanii de animale nu s-au oprit aici! Ei au putut participa la concursurile tematice “Cel mai dragalas catel”, “Cea mai dragalasa pisicuta”si “Desene pe asfalt”, fiind apoi premiati cu mancare pentru prietenii lor necuvantatori, oferita de membrii ARPAC.

Evenimentul a marcat finalul programului educational “ABC-ul animalelor de companie” pentru anul scolar 2012-2013 si a adunat laolalta mii de iubitori de animale, care au avut oportunitatea de a afla de la medicul veterinar, Raluca Zvorasteanu, cat de importanta este hranirea corespunzatoare a animalelor de companie, ce rol au vizitele la medicul veterinar si de ce animalutele au nevoie de dragostea si atentia noastra. Micutii i-au putut pune intrebari si au primit sfaturi privind corecta ingrijire a patrupedelor, de la frecventa cu care trebuie spalate si plimbate pana la importanta igienei orale.

Club Ringstar le-a oferit sansa copiilor de a vedea unele dintre cele mai frumoase rase de caini, precum Collie, Labrador, Golden Retriever, Jack Russell Terrier, Ciobanesc german si Boxer. Spectacolul prezentat de cainii special antrenati le-a demonstrat, spre bucuria celor mici, agilitatea, inteligenta si bucuria in cursele speciale cu obstacole. Catalin Cornea, specialist in dresaj si comportament canin a vorbit in cadrul evenimentului “ABC-ul animalelor de companie” despre cat de mult conteaza ca animalul sa fie dresat. Ca specialist in acest domeniu, el a oferit si o demonstratie cu doi dintre cei mai ascultatori elevi ai lui, care au primit la final nota 10 din partea copiilor.

Scolile de dans DAVIDANS si „Feel&dance” au oferit un spectacol pe cinste si cele opt grupe de copii cu varste cuprinse intre 3 si 11 ani au impresionat cu miscari de dans pe stiluri muzicale variate, de la hora din Moldova, vals, salsa si cha-cha pana la hiturile de ultima ora. In costumatii atent gandite si coregrafii complexe, micutii au dat dovada de un mare profesionalism si, asemenea unor dansatori adevarati, au avut grija sa incante publicul, iar la sfarsitul prestatiei au fost recompensati cu un val de aplauze.

Concursul tematic “Desene pe asfalt” i-a incurajat pe micuti sa dea frau liber creativitatii si sa deseneze animalul de companie pe care il au sau pe care ar vrea sa il aiba si au fost premiati cu mancare sanatoasa cu care sa isi rasfete catelul sau pisica.

Lumea copilariei este una a povestilor de basm si in incheierea spectacolului s-a jucat piesa de teatru “Veronica”. Si parintii au fost impresionanti alaturi de cei mici asa ca au cantat bucurosi cu Zan cea buna, Motanul Danila si Veronica, personaje aduse in scena de actorii de la Compania de teatru interactiv care au cucerit publicul cu talentul lor incontestabil.IMG4